Landerij VanTosse

Landschapsbeheer Oss

Landerij VanTosse

Landerij VanTosse, samenwerking in streekeigen productie

Met de agrarische activiteiten van Landschapsbeheer Oss is een stap gezet in het herstel en de ontwikkeling van verantwoord landgebruik in cultuurhistorisch waardevolle, maar voor de reguliere intensieve vormen van landbouw, marginale gebieden. In het oude kampenlandschap van de Stelt/Elzen (tussen Oss en Heesch) verbouwt Landschapsbeheer Oss traditionele graansoorten als spelt, tarwe, rogge, gerst, haver, triticale, koolzaad en sinds 2004 cranberry’s.

Deze activiteiten vormen de basis voor de ontwikkeling van een geheel nieuw concept: VanTosse Streekproducten.

 

Enthousiaste ondernemers in de regio, waaronder Landschapsbeheer Oss, een biologisch veeteeltbedrijf, de molenaars van Ravenstein, Megen en Oss, loonwerkbedrijven, een bierbrouwer en bakkers hebben elkaar gevonden bij de opzet van streekgebonden, ambachtelijke ketens van diverse graan- en cranberryproducten.

Inmiddels zijn diverse producten al verkrijgbaar. De Speciaalbierbrouwerij Oijen brouwt VanTosse speltbier. Bij de molen De Nijverheid in Ravenstein is, voor de thuisbakker, ambachtelijk gemalen speltmeel, -bloem en -pannenkoekmeel  verkrijgbaar. Ook aan de molen van Kilsdonk wordt spelt, tarwe en rogge geleverd.

 

Wij streven ernaar de naam VanTosse te verbinden aan tal van streekeigen producten uit noordoost-Brabant. Hiervoor benaderen wij actief ondernemers die zich willen aansluiten. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op.

 

In het plan Landerij VanTosse in Vogelvlucht leest u meer over onze ontwikkelingen: Landerij VanTosse in Vogelvlucht

 

Binnenkort volgt meer informatie hierover op onze nieuwe website: www.landerijvantosse.nl   

Landerij VanTosse


Projectcoördinator Henk Smouter

T 06-54288252

E hs@landerijvantosse.nl